Camillas Cigar Cirkus

Camilla Sort: "Camillas Cigar Cirkus"

1.4 - 18.6.2022

“ Som barn var jeg meget optaget af cirkus- især af klovnene med deres muntre og melankolske mimik. Hele energien omkring cirkus var for mig både fascinerende og farlig. I denne udstilling undersøger jeg de mange karakterer, som et cirkus præsenterer. Linedanseren, klovnen, den stærke mand, cirkusdirektøren, løvetæmmeren - alle roller som vi kender fra virkeligheden udenfor cirkusteltet, og som jeg mener repræsenterer noget arketypisk ved os mennesker”.

Camilla Sort har tidligere haft værker med på den censurerede efterårsudstilling og vist sin performancekunst i både Danmark og udlandet. Det er første gang i en årrække at hun viser sine værker for offentligheden og har til denne udstilling produceret en samlet fortælling, der udfolder sig på tværs af værkerne i maleri, tegning, video og installationer.

Kunstneren fortæller endvidere:


“ Jeg fandt et foto af Faster Fie i skuffen hos min ex-mand i 2010. Fie er vel omkring 70 år gammel på billedet. Hun kigger drømmende ud til siden, mens hun grådigt suger på en stor cigar. Iført en stram guldkjole med vandfald henover den tunge barm puster hun røgen direkte i hovedet på os. Jeg mødte aldrig Fie, men hun minder mig om at livet er et snavset, smukt og uforudsigeligt cirkus. 

Hertzlich Wilkommen, meine damen und Herren!”