2020.11.07-Pressemeddelelse

Åbning af udstillingen "Death of A Hipster” hos Galleri Wärme

fredag d. 13. november kl. 14-19 og lørdag d. 14. november kl. 12-16

På grund af Corona / Covid-19 er tidsbestilling nødvendig på mail@galleriwarme.dk

"Death of A Hipster” er en del af Rafael Fuchs’ seneste visuelle kunst-rejse, hvor han beskæftiger sig med den konstante kamp mellem kunstnere og udlejere.

Det handler om urban gentrificering, moral og hipstere og er baseret på historier fra det virkelige liv.

 

De nye mixed-media værker tager udgangspunkt i fotografier, som Rafael Fuchs har taget igennem de sidste 10 år i gentrificerede storbyer i USA og i Europa, som for eksempel Bushwick (Brooklyn, New York), Neuköln (Berlin) og Nørrebro i København.

 

”Hvad gør du, når din udlejer beslutter, at din tid er omme og ikke vil forny din leje, men smider dig ud?”

Du (og hans andre lejere) er dem, som har støttet ham i nogle år ved at betale husleje for dit atelier, som ofte er et slidt lokale uden ordentlig varme.

Du har skabt kunst og kunstneriske events, der har reklameret for hans ejendom og fået dens værdi til at stige.

Nu er din tid slut. Han behøver dig ikke længere, for han kan leje det samme ud til andre for et større beløb.

I tilslutning til dette, så har han ikke villet give dig udsættelse i forhold til Corona pandemien. Ikke en krone eller dollars nedslag. Ingenting.

 

Hvad kunne du så gøre?

Male !

Male mere ! "

 

Historien ovenfor er desværre velkendt for mange kunstnere verden rundt, eftersom gentrificering finder sted overalt.

"Jeg fortæller min historie, lige som mange andre kunstnere kloden rundt, med mine penselstrøg og mine fotografier, som jeg har taget gennem årene, mens jeg har boet og skabt i sådanne kunstneriske, gentrificerede områder.”

 

Som en tidlig repræsentant for farvefotografiet var Rafael Fuchs medvirkende til at ændre holdningen til dette igennem sin eksperimenteren med bl.a. farvesammensætninger, brug af specielle lysteknikker og anderledes trykkemetoder, som han stadig anvender.

 

Igennem de sidste 4 år har Rafael Fuchs udvidet sit kunstneriske udtryk og er begyndt at skabe mixed-media kunstværker, der kombinerer fotografi med malerkunst og også her har han udviklet sin egen unikke stil.

I sin nye samling værker viser Rafael Fuchs en exceptionel energi på en farvestrålende og sprudlende facon, og hans modeller skjuler ikke deres excentriciteter. De er hipstere, og de nyder deres anderledeshed.